Foråret kommer snigende og man kan jo ikke blive andet end glad når varmegrader stiger. Men med foråret kommer der også flåter og forårsblomster - to ting din hund ikke har så godt af. Læs med her
Forår
Flåter & forårsblomster
Foråret er kommet og vores skønne pelsede hunde nyder i den grad at varmegraderne stiger. Alt spirer og pibler op fra jorden, særlig forårsblomsterne. Husk at primært alle forårsblomster, løgplanterne er giftige for hunden: dvs. pinse-, påskeliljerne og hyacinter m.m. Ligeledes begynder de små blodsugende kryb også at komme frem - hvilket kan få enhver hundeejer til tage sig til hovedet.
Når foråret rammer og temperaturen stiger over de 7 grader, bliver flåter aktive. Mange tror primært at flåter kun findes i skoven og eng-områder men de findes desværre også i vores villakvarter og inde i storbyerne hvor de gerne gemmer sig i græsplænerne. I Danmark findes godt en snes blodmidearter, men kun 3 har betydning for dyr og mennesker: skovflåten, husflåten og engflåten. Du bør som udgangspunkt altid tjekke din hund efter en gåtur, men flåterne kan være sværere at finde grundet pelsen.
Er din hund så uheldig at have fået en flåt, så anbefaler vi at du fjerner dem med en flåttang. Der findes mange husråd som f.eks. brugen af margarine eller sprit. Men her kan du risikere, at hovedet på flåten ikke kommer med ud - og pludselig står du med et inficeret sår, som vil kræve behandling hos din dyrlæge. Symptomer på flåtbid kan være feber, træthed, muskelsmerter, lammelse i ansigtet samt usikker bevægelse.
Kom disse kryb på forkant og undgå din hund bliver ramt af flåtbid - hos onlinehund.dk anbefaler vi du kontakter din dyrlæge og får en snak om hvilken forebyggelse, du eventuelt kan anvendes til din hund. Nogle produkter kan fremkalde en allergisk reaktion hos din hund og det er derfor vigtigt du snakker med din dyrelæge.
Abonner på vores online Univers: Se videoerne om de 6 basale øvelser
Pas på hjerte- & lungeorm
Denne lumske parasit kan være svær at opdage, da nogle hvalpe og hunde ikke udviser symptomer før det er for sent. Hjertelunge orm er en parasit, der har ræv, grævling og hund som hovedvært, og som hovedsageligt benytter snegle som mellemvært. Parasitten ses mere hos de yngre hunde da de undersøger med munden og tygger i alt. Hos onlinehund.dk anbefaler vi, at man aflevere en test til sin dyrlæge hver halve år for, at komme denne grimme parasit til livs inden den gør for meget skade på din hvalp eller hund. Hold øje med følgende symptomer på hjerte- og lungeorm: Hoste, nedsat udholdenhed, åndenød eller hurtig vejrtrækning. nedsat appetit og evt. vægttab, opkast og diarré, nedstemthed samt pludselige ændringer i adfærd og balanceevne.
På vores daglige gåtur eller i haven kan vores hunde slikke på et blad hvor sneglen har været - eller spise en snegl. Hvis du går dine ture hvor der er fugtigt og skygge samt steder hvor ræven har efterladt sine ekskrementer, er sandsynligheden for få denne parasit langt større. Denne parasit kan lave en del huller i deres organer - som kan give indre blødninger som hunden kan dø af - hvis den ikke bliver diagnosticeres i tide.
Undgå at din hund får hjerte- og lungeorm: forsøg at undgå at din hund æder eller slikker på snegle/snegleslim og få testet din hunds afføring regelmæssigt hos dyrlægen – minimum 1-2 gange årligt. Saml din hunds afføring i en pose over 3 dage. På den måde kan dyrlægen finde ud af hvilken orm der er tale om. Du aflevere afførings prøven hos din dyrlæge - dyrlægen kontakter dig i løbet f nogle dage. Heldigvis er de fleste hundeejere bekendt med denne hjertelunge orm - og kommer til dyrlægen I tide.
Se vores udvalg af sunde snacks og godbidder til din hund: Besøg vores webshop
Højsæson for yngel
Når foråret melder sin ankomst mylder op fra skovbunden. Det samme gælder for vilde dyr. Det er nemlig parringstid. Vi bliver beriget med små haremisser, fugleunger og små rålam, der ligger og gemmer sig mellem det høje græs og buskads, mens deres mor er ude efter føde.
Hos Onlinehund.dk anbefaler vi, at man altid har snor på sin hund - når man færdes i naturen og offentlige steder. I yngle tiden skal de vilde dyr have fred - alt andet ville være uansvarligt. Vores hunde er født med et jagt instinkt - når hunden kigger på vægtskålen, er en lille nuttede hare killing en lækker snack -som den med garanti vil foretrække fremfor en godbid eller sin ejer.
Vis hensyn og pas på vores natur.
Lær mere om hvordan hundens hjerne fungerer: Besøg kurset her
Artikler til dig og din hund
Vidste du at det er videnskabelig bevist, at hundeejere lever længere og lykkeligere end alle dem som ingen dyr har?
Bliv klogere sammen med din hund, og bliv inspireret.