Hænger du i din hunds fortid?

Har du overtaget en hund eller hvalp eller måske adopteret én fra udlandet det danske dyreværn, som ikke har haft de bedste vilkår i starten af dens liv? Bekymrer du dig om de forrige hændelser der sket for hunden? Er du for overbeskyttende overfor din hund? For mange bekymringer kan være med til at bremse din hunds udvikling 

Der er ingen fremtid i at leve i fortiden

Hvis du hænger for meget i hundens fortid kan du bremse hundens udvikling, da du skåner den for virkeligheden. Går du og tænker over hvad din hund eller hvalp har været igennem, kan dette være med til at begrænse muligheden for læring og virke som en kæmpe klods om benet på hunden. I værste tilfælde kan man ende med at skulle skille sig af med hunden, da spiralen bliver større og større i tak med hunden rammer sine udviklingsfaser. Ved at se på det som en proces og træne igennem de udfordringer, som hunden har med i rygsækken, får hunden og dig et alternativ som I kan bruge når tingene spidser til.

Hundens rygsæk er ikke kun fyldt med mulige traumer, men også det der ligger genetisk og instinktivt i hunden. Og det netop dette, som du skal træne - på den måde kan du give den det bedste hundeliv fremadrettet. Overvej det du kan, så din hund kan navigere rundt i det liv du ønsker at leve. Her er nogle eksempler på øvelser, der gavner både dig og din hund:

  • Træn dig selv og din tålmodighed
  • Træn hunden i at føle sig tryg ved dig, ved at stille krav og være struktureret i din træning og dit samliv sammen med hunden
  • Træn forfra i øvelserne, med hensigten om at tale samme sprog, og mærk efter hvor din hund mangler viden
  • Find en gruppe mennesker med hunde der træner efter samme metode som dig. Onlinehund har oprettet by-grupper i hele landet, hvor du kan møde og spare med hundeejere fra samme område som dig som træner efter REASOM metoden.  Se by-grupperne her
  • Tab ikke modet og vær kontinuerlig. Man bliver ikke god til kinesisk ved, at blive væk fra timerne
Bliv en del af vores online univers: Se hundens udviklingsfaser
hundesprog kropskontrol hund hundetræning

Overbeskytter du din hund?

Ofte hænger det sammen hvis man bekymrer sig om sin hunds fortid, så kommer man naturligt også til at overbeskytte din hund. Overbeskyttelse kan også opstår uafhængigt af hvilket forhold du har til din hund - men hvad der vigtigst er hvilken betydning det har, når man overbeskytter sin hvalp eller hund.

Hvis du løser ALLE problemerne for din hund, lærer den aldrig, at navigere i virkeligheden hvilket medfører en usund afhængighed til dig som hundeejer.  Hos Onlinehund mener vi at sådan en afhængighed er at bonde ukorrekt sammen med sin hund og roden til mange adfærds udfordringer.  Overbeskyttelse af en hund er mere end at opfylde dens behov og basale pasning samt træning. Det er adfærden fra hundeejeren, hvor deres vogtes over hunden og alle de mulige situationer den befinder sig i. Forstået således, at man ikke sætter grænser eller stiller krav til hunden på en struktureret forstand.

Med intentionen om at beskytte sin hund, bliver hundeejere i stedet for overbeskyttende. Hunden bliver dermed pludselig afhængig af sin ejer, da den ikke har erfaring med at navigere rundt på egne betingelser, da er blevet sat en stopper for dens nysgerrighed. Det opleves ofte, at hunde som disse udvikler separationsangst, nervøsitet for andre hunde eller mennesker - da hunden mangler værktøjerne til, at kunne navigere i forskellige situationer. i værste tilfælde kan disse adfærdsudfordringer videreudvikle sig til aggression, da tolerancen bliver meget lav grundet af frygt.

Vi skal give hvalpen eller hunden tillid og ruste dem til at leve i vores verden. Ved hvalpetræning fra 8 ugers alderen er hvalpen meget modtagelig for indlæring, særligt imellem 4 til 16 uger.  Såfremt hunden er ældre er det aldrig for sent, at ændre den adfærd. Det vil dog tage længere tid at ændre jeres tilknytningsmønster, men med tiden vil hunden acceptere jeres nye måde at se livet på. Det er langt sværere for dig som menneske, da du er fyldt med menneskelige følelser og har en anden tankegang end din hund. Undgår du at overbeskytte din hund, er en den bedste gave, du kan give. Det er ikke din pligt at kontrollere hunden, men at lære hunden at kontrolleres sig selv.

Bliv en del af vores online univers: Lær REASOM livsfilosofien

Brug for personlig hjælp med din hund?

Så læs mere om vores personlige løsninger nedenfor.

Online Hundetræning

Danmarks Største Online Hundetræning

28 dages hundetræning

Få en høflig hund

Telefoncoaching

Vejledning til dig og din hund

Skræddersyet Hundetræning

Vær med hele vejen

Privat undervisning

Få svar på dine spørgsmål

Indkøbskurv