Hundens kropskontrol

 

Kontrol over kroppen, smidighed i bevægelserne og evnen til at holde balancen, er nødvendige egenskaber for en ulv, såvel som en hund. Derfor starter hvalpene fra de er spæde med at leje det, de senere får så meget brug for. Hvordan kan vi som hundeejere integrere øvelser til fordel for hundens kropskontrol?

En liggende træstamme skal bestiges og en kløft overvindes

Alle disse aktiviteter har til formål at lære hvalpen at kende sin krop, sine muligheder og begrænsninger og at forberede den til sit liv som voksen. Vores tamme hundehvalpe viser samme nysgerrighed over for naturen og lærer også af dens erfaringer.

Hundeejere må give deres hvalp så mange muligheder, for at udvikle deres kropskontrol i form af forskellige aktiviteter. Kropskontrolaktiviteter har desuden vist sig at have en terapeutisk virkning. Hyperaktive hunde er blevet mere harmoniske ved balanceøvelser og lignende, fremfor kraftanstrengelser som løb og spring. En hund der ikke er i balance med sin krop, er ikke i stand til at gå på line på en træstamme.

Lær mere om hundens adfærd her: Tips og tricks

hund løber

Kropssprog

Kropssprog er alle de signaler, som hunden sender til en anden hund eller menneske, ved at anvende diverse kropsdele. Hunden anvender alle dele af kroppen til at sende meddelelser. Først og fremmest er det hovedet, øjnene, tænder, mundvig, ører, øjenbryn, og diverse rynker. Hals, halsstilling og vinkel anses som en bekræftelse af andres signaler. Benene og kroppen bliver mest anvendt til grove meddelelser. Halens kropssprog er en oversat betydning af hundens kropskontrol. Hundens detaljeret kropssprog gør, at den også er i stand til at aflæse menneskets kropssprog.

I en verden fyldt med hunde findes der også signalfølsomme hunde. Signalfølsomme hunde er mere tilbøjelige til at oversætte vores kropssprog til hundesprog, kan dermed også reagere på anden måde end vi forventer. Menneskets hilsen for eksempel, er på hundesprog en trussel. Hunden er mere tilbøjelig til at registrere visuelle signaler frem for akustiske. Dette er vigtigt at huske, hvis du har en signalfølsom hund - særligt ved hundens indlæring.

Læs også vores artikel: Signaler fra menneske til hund

Brug for personlig hjælp med din hund?

Så læs mere om vores personlige løsninger nedenfor.

Online Hundetræning

Danmarks Største Online Hundetræning

28 dages hundetræning

Få en høflig hund

Telefoncoaching

Vejledning til dig og din hund

Skræddersyet Hundetræning

Vær med hele vejen

Privat undervisning

Få svar på dine spørgsmål

Indkøbskurv