Farlig hundemad

Når vi snakker om farligt hundemad, er der tale om menneskemad og ikke det foder du finder hos de danske producenter som sælger hundefoder. Der er mad, vi mennesker spiser med stor fornøjelse, der kan være meget giftigt for din hund.

Det er faktisk sådan at den danske lovgivning har sørget for, at alt hundefoder fra Danmark, som minimum skal indeholde alle de nødvendige næringsstoffer som din hund har brug for. Hvis du derfor køber hundefoder til din hund, dyrt eller billigt så får den faktisk alt det den har brug for, gennem sin almindelige foder.

Dog har vi alle engang imellem lyst til at give vores hund lidt ekstra lækkert. Det kan være rester fra aftensmaden, eller blot en lækker snack, og det er især her når vi har med menneskemad at gøre, at vi skal være opmærksomme. Der er nogle madtyper og nogle stoffer i udvalgte madprodukter, som kan være direkte livsfarlige for din hund.

De 6 værste madvarer du kan give din hund

En række af de helt almindelige madvarer, som vi mennesker spiser, er livsfarlige for vores hunde. Så inden du giver din hund en godbid, er det en god ide at finde ud af om de overhovedet kan tåle din “godbid” som du selvfølgelig ville give den af god vilje, her er nogle af de værste madsyndere;

 • Avokado
  Indeholder svampegiften persin, som er helt ufarlig for mennesker, men ikke for hunde, som kan få diarré, opkast, og andre tarmforstyrrelser.
 • Xylitol (Light produkter)
  Et kunstigt sødemiddel, der bruges i mange af vores light-produkter, kan resulterer i kollaps og hjerneforstyrrelser:
 • Aflatoxin (Muggen mad)
  Mange mugpletter indeholder giftstoffet aflatoxin, som kan give leverskader, muskelrystelser, feber, opkast, og diarré.
 • Chokolade
  Indeholder den organiske gift teobromin, som kan medfører opkast, hjerteforstyrrelser, hjerneskader, og i værste fald dødsfald.
 • Løg / Hvidløg
  Indeholder thiosulfat, som kan give hunden alvorlig blodmangel hvis de får det jævnligt, eller i større portioner.
 • Rosiner og vindruer
  Nok den værste synder af dem alle, mindre end 5-8 vindruer eller rosiner kan medføre til akut nyresvigt. Dyrlæger har endnu ikke fundet en behandling mod nyresvigt.

Har du brug for hjælp?

Vi kan hjælpe dig til at få en glad og høflig hund - vi har Danmarks Største Online Hundetræning!

Andre tips og tricks til dig og din hund

Aflivning af hunden

Hunde aflives... Ikke mindre end 21,4% af alle hunde aflives pga. adfærdsproblemer. Aflivning i Danmark Langt de fleste ...
Read More

Signaler fra menneske til hund

Sådan signalerer du til en hund Signaler er basalt set kommunikation, og hunde er enormt gode til både ...
Read More

Brug for personlig hjælp med din hund?

Så læs mere om vores personlige løsninger nedenfor.

Shopping Cart