Har du for høje forventninger til din hvalp?

Har du for høje forventninger til din hvalp? Hos Onlinehund kan vi beskrive hvor vigtigt det er at hvalpetræningen starter fra det moment du sætter din nye hvalp på dit gulv første gang. Kun få timer kan starte en negativ spiral, som kan tage måneder, at træne sig ud af på grund af fejl håndtering fra hundeejerens side ved hvalpens velkomst i den nye hjem

Min hvalp skal lige falde til

Hvad er det lige præcis hvalpen skal vænne sig til, når den kommer hjem til sin nye familie? og hvorfor er det at mange føler at hunde lige skal falde til? Hos Onlinehund har vi oplevet et utal af alene hjemme udfordringer fra vores kunder,  gennem mange år som hundetrænere. Den primære årsag vi ser, er at hundeejerne er faldet i grundet deres menneskelige følelser, som vi mennesker er tilbøjelig til, at lade os styrer af.

Følelsen er let at forstå, for hvalpe er jo utrolig nuttede og dejlige og man ønsker jo selvfølgelig det bedste af dét bedste for hvalpen. MEN VIDSTE DU at på få timer kan du starte en negativ spiral, som kan tage måneder, at træne sig ud af på grund af fejl håndtering fra hundeejerens side ved hvalpens velkomst i den nye hjem. Hvis du starter med at reagere på piv eller gøen og tager hvalpen op hver gang, er det sådan din hvalp vil reagere for, at opnå det den ønsker resten af sit liv. Hvalpen afhængig af dig som hundeejer starter også her, og man skal derfor være klar fra start som ny hvalpe ejer, hvis man gerne vil undgå nogle af de hyppigste udfordringer.

Alt det du gør og ikke gør er = træning. Hvalpen er styret af dine handlinger, følelser og den bliver påvirket i den grad at den tager det med ind i voksenlivet. Hvalpen er langt mere moden og har fra moderen allerede lært at blive ignoreret. Det giver derfor ingen mening at starte med, at give hvalpen noget som du efter 1 uge eller 2 uger vil tage fra den igen. Det vil betyde at hvalpen mister tillid og at du dermed ikke er til at stole på. Pludselig vil du forlange noget af hvalpen, som du slet ikke har trænet, for i dit hoved er den nu faldet til og skal være alene hjemme.  SÅDAN FUNGERER HVALPENS HJERNE IKKE.

Hvalpen er i gang med, at tage imod indlæring fra du sætter den ned på dit gulv - den vil lynhurtig få etableret dine regler og navigere ud fra dem. Træn derfor alene hjemme med det samme.  Træn alene hjemme fra dag 1 af og vær struktureret fra start. Hold dig til plan A hele hundens liv igennem, for hvad den må og ikke må - så mister du ikke tilliden i jeres forhold eller skaber signal forvirring.  Vi har intet imod, at hunden sover sammen med sin ejer, hvis alene hjemme er etableret FØRST - for DÉT, du har lært hvalpen fra start vil følge hunden - og den vil huske det billede at være alene hjemme er ok samt trygt. I vores Online Univers har vi filmet vores hvalpe fra start for, at guide jer i den rigtige retning.

Bliv en del af vores online univers: Se hundens udviklingsfaser
hvalp træning forveninger artikel

Har du for høje forventninger?

Vi går gennem det meste af livet og forventer ting. Det samme sker når vi får en dejlig uldtot "hvalp" i vores hjem.
Som mennesker har vi en tendens til, at forudsige fremtiden og foretage formodninger omkring hvalpen baseret på hvordan vi ønsker eller have den til at være.  Dine forventninger kunne f.eks være - alene hjemme, gå pænt uden at trække, ignorere andre hunde osv... Dette scenarie vil formentligt gå galt, da hvalpen er telepatisk og dermed ikke kan navigere efter din tankegang. Her kommer skuffelsen.

Det der opretholder skuffelse er de forventninger og håb, du ubevidst har lagt vægt på. Intet kommer af sig selv, og ansvaret ligger hos dig. En hvalp skal trænes fra første dag du bringer den til sit nye hjem.  Der vil være UPS AND DOWNS  ligesom med opdragelse af børn, uanset hvad - for hvalpen skal igennem udviklingsfaser i takt med den vokser. Hvalpen ændrer adfærd samt sind efter hvor den er er i sin udviklingsfase - og såfremt man ikke følger med og guider træner sin hvalp kan du ende med problemer, som vil tage lang tid at få ommøbleret. Forvent meget mere af dig selv, for du er skaberen af dit eget liv - og nu også hvalpens liv.

Bliv en del af vores online univers: Lær REASOM livsfilosofien

Brug for personlig hjælp med din hund?

Så læs mere om vores personlige løsninger nedenfor.

Online Hundetræning

Danmarks Største Online Hundetræning

28 dages hundetræning

Få en høflig hund

Telefoncoaching

Vejledning til dig og din hund

Skræddersyet Hundetræning

Vær med hele vejen

Privat undervisning

Få svar på dine spørgsmål

Indkøbskurv